2. Het Amsterdamse Palermo en het rauwe kleurrijke La Boca

Wat hebben Amsterdam, Feyenoord en SPARTA met Buenos Aires te maken?

Als een “Roller Coast” zijn de voorbereidingen de laatste vier maanden te beschrijven. Nu vooral “proost!” op onze eerste prima dagen hier in Buenos Aires. Echter mijn gedachten laveren op golven met zaken, zoals weblog, uitzwaaiborrels, genieten en wat te doen als we aankomen? Ja, Boca Juniors, DE voetbalclub van Argentinië, daar wil ik graag heen. En uiteraard gezellig rond struinen in de trendy en hipp(i)e wijk Pelermo, waar ons appartement is.

Het Amsterdamse Palermo is vooral gezellig en Karin kijkt haar ogen uit naar alle winkels en kraampjes op straat met vooral eigen gemaakte kleding en spullen. Karin: “de mode vind ik hier fantastisch. Jammer dat ik hier niet ga shoppen, om nu al een extra koffer mee te gaan sjouwen is “to much””. De mensen hebben het goed hier en er hangt een relaxte sfeer.  Dit in tegenstelling tot ons bezoek aan de wijk La Boca. De volksbuurt waar het stadion ligt van Boca Juniors. Kleurrijk, rauw en passievol.

la-boca-pleintje

 

Niet even een buurt waar je gezellig met je kinderen heen gaat voor een voetbalwedstrijd. We hadden wel kaartjes voor de laatste wedstrijd, echter de wedstrijd was één week vervroegd. Helaas, want we hadden dit bizarre stadion graag vol gezien. Wat een heksenketel moet dit zijn. Ze zitten echt twee meter van het veld.

boca-juniors-stadion-1

 

Maradona is daar god. Hij heeft zelfs een eigen vip-plek. Alleen hij heeft gele stoelen, de rest is blauw. En overal zie je standbeelden van hem. We mochten een kijkje nemen in de kleedkamer van de tegenstander; wauw wat was die ruimte vies met schimmel. Ik zag die overbetaalde verwende voetballers hier al rondlopen en hierdoor de wedstrijd verliezen. De tegenstander wordt bij binnenkomst angst ingeboezemd met veel herrie en kabaal. Hun kleedkamer bevindt zich namelijk  direct onder de staantribune waar 3000 Boca Junior fans staan te springen. Feyenoord is te vergelijken met Boca Juniors. Behalve dan dat Boca Juniors hier wel kampioen is ;-). De lokale concurrent is River Plate. Net zoals SPARTA gedegradeerd naar een lagere divisie, maar wel een club waar een andere kindvriendelijker sfeer is.

La Boca is ook een kleurrijke wijk waar veel toeristen komen om de gekleurde straten en oude gebouwen te bewonderen. De tango wordt hier volop gedanst. Fijn om hier onze vriend Sico te ontmoeten waar we gezellig in de straat El Caminito hebben zitten lunchen. Sico gaan we over een paar dagen weer zien.

la-boca-met-sico

 

Na ons bezoek aan de kleurrijke en rauwe wijk La Boca terug naar opstapplaats  bus 168. Gevaarlijk! We werden onderweg tegengehouden door twee mensen en geadviseerd terug te gaan. De politie kwam er ook nog bij en ook die zei dat we terug moesten. Het viel ons al op dat je je spullen door hele kleine luikjes moest bestellen bij de winkels. Stelletje domme toeristen….Tja, dan maar heel veel gaan lopen!

Voordat we vertrokken was Menno letterlijk aan het stuiteren, springen en heel veel ritme met zijn vingers aan het maken. Hij is gelukkig inmiddels een stuk rustiger geworden. Ze hebben het beiden prima naar hun zin. We hebben een zwembad bij het appartement en ze zijn er niet uit te slaan. Die extra zwemlessen voor Mees werpen hun vruchten af. Ook hebben ze hun eerste schoollessen van ons gehad en dit gaat hartstikke goed.

Een kort interview met Menno levert de volgende antwoorden op; “Ik denk dat we het heel leuk gaan hebben. Nu zijn we er.  Even rust; dat dacht ik in de taxi op weg van het vliegveld naar het centrum van Buenos Aires. Ik denk heel veel te gaan leren van dieren, natuur en het verkeer. Dat je erg moet uitkijken in andere landen, omdat het hier niet zo goed geregeld is als in Nederland. Ook over hoe de mensen leven, anders dan wij, iedereen leeft anders. Ik zou het wel heel leuk vinden om een walvis te zien. Dat lijkt me ook wel een beetje spannend. Ik vind het belangrijk dat we gezond blijven, enzo. En dat we het naar ons zin hebben, dat we leuke dingen gaan doen. Bijvoorbeeld spelen en zwemmen en dat het met elkaar fijn en gezellig is”.

Vandaag vertrekken we naar de Iguazu watervallen. We hebben er zin in!

Klik hier voor nog meer foto’s!

 

posted by Karin, Vincent, Menno en Mees in Argentinie and have Comments (6)