3. Wauw! momenten bij watervallen Iguazu

Wauw! Zie hieronder ons filmpje; met een speedboot komen we zo dicht mogelijk bij de enorme Iguazu watervallen. Blauwe lucht, goed humeur, adrenaline, regenbogen en heel veel fun. Het begint wat rustiger en het meeste spectaculaire beeld is te zien vanaf minuut 5:00. Geniet er van!  Onze vriend Sico heeft zijn reisschema aangepast om hier ook bij te kunnen zijn. Hij geeft af en toe commentaar bij de beelden.

De 275 watervallen van Iguazu zijn één van de meeste spectaculaire en mooiste van de wereld. Ze liggen op de grens tussen de Argentinië en Brazilie.  In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed. Na vier dagen drukte en indrukken van Buenos Aires hebben we vooral zin in de natuur!

Ondanks dat de bussen hier rijdende hotels zijn, is 20 uur met Menno en Mees in zo’n kleine ruimte geen goed plan. De goedkope binnenlandse vlucht blijkt maar weinig meer te kosten, hetgeen we er zeker voor over hebben. We komen namelijk fit aan op het vliegveld van Puerto Iguazu. We voelen het direct; de tropische temperatuur van 37 graden. Oleee!

De Brazilianen hebben het beste zicht en de Argentijnen de watervallen, zeggen zij zelf vol trots! De eerste dag gaan we met de taxi naar de Braziliaanse kant.  Onze taxichauffeur doet heel veel voor de afgesproken vaste prijs; hij regelt alle formaliteiten aan de grens, brengt ons naar de watervallen en het vogelpark, en blijft heel de dag wachten op ons. We zijn nu dan ook trotse bezitters van een Braziliaanse stempel in onze paspoort. Voor M&M ook maar meteen zo’n gaaf Braziliaans t-shirt gekocht. Nu  worden ze door trotse Brazilianen aangesproken die zich afvragen hoe dat blonde koppie toch komt.

In het Braziliaanse nationale park tussen de bomen door zien we voor het eerst de watervallen. Ik leek wel een Amerikaanse toerist in een pretpark. Wauw! en “Oohhhh!”, ongelofelijk…….komt werkelijk uit mijn eigen mond.

iguazu-falls

 

Dankzij plateau’s komen we vlak bij de watervallen; een heerlijke verkoeling en de onderwatercamera van onze vrienden komt nu echt goed van pas (dus niet alleen omdat we de camera al een x hebben laten stuiteren).

In het vogelpark Parque des Aves lopen we ‘ s middags bij 38 graden warmte tussen de meest bijzondere gekleurde vogels uit Zuid Amerika, waarvan zo’n 150 beschermd. M&M zijn ondanks de hitte en het vele lopen helemaal in hun sas.

De volgende dag gunnen we onszelf een rustdag. ’s Ochtends zitten M&M met de neuzen in de boeken, ’s middags  zwemmen en s’avonds lekker Argentijns eten in Puerto Iguazu met Sico. Waanzinnig om de BBQ-specialisten hier aan het werk te zien. Enorme BBQ’s, heel veel kolen, handen vol met zout (er wordt er werkelijk mee gesmeten op het vlees en om het vuur te verdoven) en uiteraard kilo’s aan groot dik zacht aangeschroeid vlees.

De volgende dag gaan we de Argentijnse kant bewonderen. We lopen echt marathonafstanden in de bloedhitte maar het is zeker de moeite waard. De meest indrukwekkende bewaren we voor het laatst, een bizar tafereel, duizenden liters water wat de afgrond in glijd. Het is het bekendste deel van de watervallen, de “Garganta do Diabo” (keel van de duivel), een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.

iguazu-devils-traught

 

Dit strepen we meer dan voldaan van ons lijstje af. Wat een waanzinnig schouwspel en natuurwonder.

Kerst in Buenos Aires en opdrachten

We zitten nu in Buenos Aires. Hebben de sfeervolle kerstavond hier gevierd in onze patio met andere huurders van dit oude koloniale pand van 124 jaar oud, uiteraard gebarbequed en met zijn allen naar een tango cafe geweest. Hier wordt volop vuurwerk afgestoken op kerstavond 00:00 uur. Het leek hier wel oud en nieuw, maar dan met vuurwerk zo luid als kanonschoten. Mooie culture ervaringen! Het kerstgevoel is hier wel tot een minimum beperkt. We missen dan toch de vele kerstversieringen, donkere dagen en de koud. Alleen dan als je aan het kerstgevoel denkt :-). Foto’s komen later.

We hebben ons best gedaan de opdracht van Marike in Iguazu te laten slagen. In een opvang voor vogels hebben we onze hulp aangeboden, echter de vraag was of we minimaal 15 dagen konden blijven. Uhh Marike, dat is toch echt iets te lang. Dank voor de opdracht en de donatie! Dit zal aan een goed doel verder op onze reis geschonken worden. Totaal is er nu 570 euro aan donaties binnen. Onze dank voor de zowel serieuze als ludieke opdrachten en de donaties!! Klik hier voor een overzicht van de huidige opdrachten (naar beneden scrollen op de pagina).

We komen steeds meer in het ritme. Het gevoel van relaxedheid begint te ontstaan. Menno en Mees hebben wat kleine opstartuitdaginen met het beginnen aan een schooldag hier. Het is uiteraard allemaal even wennen, ook voor ons. Op weg terug van Iguazu naar Buenos Aires had ik, Vincent, voor het eerst een relaxed gevoel waar ik naar op zoek ben. Het gejaagde begint steeds meer uit mijn lichaam te stromen. Das mooi!

Op naar een vooral gezond en gelukkig 2012. Geniet nog van deze tweede kerstdag!

Klik hier voor meer foto’s!

 

 

 

 

posted by Karin, Vincent, Menno en Mees in Argentinie,Brazilië and have Comments (7)