6. Memorabele momenten in Buenos Aires

Wij zijn inmiddels al tien dagen weg uit Buenos Aires. De meest memorabele momenten vind je hieronder en onze “wist je datjes”!

Taxirit om 23:45 uur 31 december: op weg naar de haven op oudejaarsavond in de taxi. Bijna werkelijk niemand op straat en geen vuurwerk. Lege donkere straten. Gek gevoel. Wordt er eigenlijk wel echt feest gevierd om 00:00 uur?

Nieuwjaarsfeest: uit ons dak gaan bij haven Puerto Madero met twee emmers vol met bruisende wijnen en ijs. Er is mooi en ook erg hard vuurwerk. Sico en ik voor het eerst samen flink aangeschoten (zeg maar stomdronken) in het bijzijn van Menno en Mees. Na een aantal uur slapen werden Sico en ik eens flink door M&M met de neus op de  feiten gedrukt :-). Karin, Menno en Mees hebben Sico en mij veilig en nog redelijk op tijd thuis gebracht.

Menno en Mees: wat een kanjers zijn ze. Wij zijn enorm trots op ze. Als we bijvoorbeeld om 5:00 uur ’s ochtends moeten op staan, werken ze volledig mee en blijven rustig, ook als we ’s avonds om 23:30 uur nog aan het dineren zijn of lange reisdagen hebben. Ja, de siësta zorgt voor een geheel ander ritme. Zou erg fijn zijn als Mees dit gedrag ook heeft als er een schooldag aanbreekt 🙂

Ontmoeting met Stijn en Nicole: wat een leuk stel! Zo jong en nu al volop bezig hun dromen te verwezenlijken. Inspirerend! Kijk naar hun weblog en de beschrijving “vetleuke-ontmoeting-met-gezin-die-de-wereld-rondreist”. Stijn en Nicole, bedankt voor jullie complimenten en mooie tekst. Wij voelen dit wederzijds. We gaan elkaar nog zien.

nieuwjaarsborrel-met-stijn-en-nicole

 

Warme ontvangst op kerstavond in de patio van het koloniale Chorizo (lange worst) huis in San Telmo door eigenaresse Mercedes en Augustin, en andere huurders met Parilla (Argentijnse BBQ).

Privé tango les in oud herenhuis. ’s Avonds zijn we in één van de beste lokale Milonga’s terecht gekomen. Tango liefhebbers genieten hier van de Milonga tangodans en live muziek. Wij lopen Ricardo Delgado en zijn vriendin tegen het lijf. De volgende dag krijgen we tangoles van hem in een wel erg mooie danszaal van een oude mansion, vol klassieke schilderingen en antieke elementen. De basis Milonga zit er nu goed in bij ons! Tango staat voor passie, onnatuurlijke bewegingen, jezelf volledig in de muziek kunnen inleven, intimiteit en vol etiquette. Drie keer dansen met dezelfde partner is ’s nachts veel gezelligheid beleven! Zie hieronder het filmpje van onze eerste onnatuurlijke tango bewegingen. Ziet er erg goed uit :-).

San Telmo. Het wandelen door de klassieke oude straten (vroeger woonden hier de allerrijksten), de antiekzaakjes, de vele kraampjes en artistieke hippies, straatmuzikanten, tango band op het plein La Plaza Dorrego. Kortom, er zijn, rondlopen en genieten.

Wist je dat?

– lesgeven echt een vak is!

– kinderen tijdens het lesgeven echt heel irritant kunnen zijn

– ze hier voor de lol witte snippers uit het raam gooien voor het inluiden van de de vakantie en het nieuwe jaar

– ze hier nette taxichauffeurs hebben en opkijken van een fooi

– er hier om 00:00 uur vuurwerk wordt afgestoken op kerstavond

– kerstballen met een zonnetje erop er toch echt niet uit zien

– skypen met zes jarigen volop gekke bekken trekken is

– de tango echt niet zo maar een dans is, maar een heel spannend verhaal met heel veel etiquette

– als je drie keer achter elkaar danst met dezelfde partner er ’s nachts spannende dingen gebeuren

– schoonmaken met de Franse slag ook in Argentinië gebeurt

– er een halve centimeter zout op het vlees wordt gestrooid

– je om 23:30 uur ’s avonds nog lekker in je tuintje kan zitten

– hier de restaurants om 23:00 uur nog helemaal vol zitten

– Sico het nog heerlijk vindt om hier te blijven en zes weken intens heeft genoten

– Karin haar 1 liter biertjes sneller weg tikt, dan dat de foto hiervan is geupload

– het hier heel erg, erg, errug warm is

– we veel te veel kleding bij ons hebben en steeds meer hier achterlaten

– dat we de siësta nog niet helemaal onder de knie hebben

 

Klik hier voor uitgebreide set aan foto’s!

 

 

 

posted by Karin, Vincent, Menno en Mees in Argentinie and have Comments (40)