16. Dolfijnen en walvissen

Soms heb je van die dagen tijdens een wereldreis, die helemaal top zijn vol met glimlachen, blije gezichten, geluk, lekker weer en volop relaxtheid. Zo ook in februari 2012. Een dagtour in de Bay of Islands op het noorder eiland in Nieuw Zeeland.

Het hoogtepunt van de dag wordt het zwemmen met dolfijnen. Alleen aan boord vernemen we dat Menno en Mees nog te klein zijn om met een snorkel met dolfijnen te zwemmen. Echter aan het einde van de dag als Menno en Mees even aan de zijkant van de boot in het net in het water mogen, hebben ze geluk. Zie hun reacties aan het einde van het filmpje!

In het filmpje zie je dat we in de Bay of Islands de Cream tour doen. We zitten op een geweldig snelle boot; een soort catamaran. Het neemt ons mee naar de meest prachtige eilandjes. We hebben ook wel weer geluk met het weer; het is stralend. We hebben een goed plekkie aan de voorkant en zien zo de dolfijnen al snel met ons meezwemmen. Het blijft magisch en Vincent is een van de eerste die het water in is om met de dolfijnen te zwemmen. Helaas mogen Menno en Mees niet meezwemmen want ze missen de kracht nog. Ze kijken beteuterd toe hoe iedereen zich in het water haast. Gelukkig hebben we een hele fijne kapitein. Achteraf bleek het een Nederlander. Kon ook eigelijk niet anders want hij had hele directe cynische humor. Hij belooft dat ze later in het net mogen. Niet wetende dat die volgende keer een ware voltreffer is. Er mogen maar een paar mensen in het net en de dolfijnen maken er deze keer een ware show van. De jongens gaven bijna licht toen ze het water uit kwamen.

Het was een dag die we nooit meer zullen vergeten. We krijgen het voor elkaar om in elk land op onze wereldreis in een walvisvrije periode te zijn. Bij toeval zagen we een walvis. Dat was onze wens om dat wonderlijke dier in het echt te zien.


posted by Karin, Vincent, Menno en Mees in New Zealand and have Comments (14)